Jste zde

Domů » Kronplatz / Plan De Corones

Zima v Brunecku

Zasněžený Bruneck

Na úpatí Kronplatzu (2275 m.n.m.) a uprostřed malebné krajiny údolí Pustertal objevíte na 14 různorodých a atraktivních jihotyrolských obcí. Hned z několika z nich vyjíždějí moderní kabinkové lanovky až samému vrcholu, kde se před vámi otevře neuvěřitelně působivé 360-stupňové panorama.

Koná se zde také několik významných sportovních událostí, jako je třeba Pustertaler Skimarathon anebo Gsiesertalský běh, největší sportovní události v Jižním Tyrolsku.

Bruneck, to je opravdová perla Pustertalu! Toto čtvrté největší město v Jižním Tyrolsku se rozprostírá v nadmořské výšce 834 metrů. Poloha u proslaveného Kronplatzu skýtá snowboardistům, vyznavačům carvingu i jen rekreačním lyžařům opravdu prvotřídní zážitky!

Nejmodernější lanovky, perfektně upravené sjezdovky a nádherné výhledy dělají z lyžařského areálu Kronplatz jeden z nejkrásnějších takovýchto areálů v celých Dolomitech. Dominantou města je biskupský hrad a zámek, který se hrdě tyčí nad městem. V kavárnách a barech historického centra města panuje čilý ruch a městské ulice lemované malebnými domky lákají na procházky.

114 km sjezdovek, 32 moderních vleků, snowpark i velkolepá nabídka běžkařských tras vám poskytnou obraz tamních zimních sportů v celé své kráse. Díky 216 zasněžovacím zařízením se tady dá lyžovat od prosince do dubna.

Široká škála těch nejrůznějších volnočasových a sportovních zařízení a živé aprés-ski zajistí všem návštěvníkům opravdu spoustu zábavy mimo sjezdovky! Také na rodiny tady nezapomněli, v provozu je tu mnoho různých zařízení, jako např. dětská lyžařská škola "Croniworld".

Pro začátečníky, a zejména pro rodiny s dětmi, je lákadlem tamní lanovka "CroniExpress" s osmi místy v každé kabince. Kronplatz je lyžařský areál velmi orientovaný na pobyt celých rodin a je zde připraveno mnoho různých aktivit pro děti. Zkušení alpinisté si zase užijí na strmých pasážích obou sjezdů do údolí, na "Sylvesteru" a "Herrneggu".

Snowboardisté ​​se zase mohou pobavit na U-rampě ve snowparku. Žádný jiný lyžařský areál se neprezentuje tak různorodým a pestrým způsobem jako právě Kronplatz (Plan de Corones)!

Pro ještě větší výběr si můžete zakoupit skipas "Dolomiti Superski", a tak si vybrat mezi 1200 km sjezdovek a 455 vleky a lanovkami!

Příznivci běhu na lyžích nemají v Brunecku žádné potíže s přímým přesunem do přímo "obří" sítě běžkařských tratí. Celkově v tomto regionu objevíte těžko uvěřitelných 226 km skvěle upravovaných běžkařských tratí, z nichž některé jsou dokonce testovány při závodech Světového poháru. Souběžně vedou i stopy pro bruslařský styl běhu na lyžích.

Největší díl kilometrů z uvedeného počtu "ukousne" běžkařská trasa Gsiesertalloipe o délce 42 km, na které se každoročně odehrává Gsiesertallauf, největší sportovní akce v Jižním Tyrolsku a vrchol pro každého fanouška běžkařského sportu!

Za zvláštní zmínku dozajista stojí vyhlídkové trasy v přírodním parku Fanes-Sennes-Prags poblíž městečka St. Vigil. Nádherné vysokohorské běžkařské bílé stopy vás také očekávají v biatlonovém centru Antholzu a na Peitlerkofelu.

Lyžařský areál Kronplatz - jedna ze sjezdovek
Autor: messnerwirt

Místo

Bruneck 46° 47' 45.474" N, 11° 56' 7.548" E
Location

Kronplatz na Facebooku