Jste zde

Domů » Kronplatz / Plan De Corones

Zima na Kronplatzu, 2. část

Kronplatz - snowpark
Autor: BadSwan

Dovolená na lyžích v oblasti Kronplatz (Plan de Corones) v Jižním Tyrolsku slibuje skvělé podmínky i pro milovníky snowboardového "prkna". Snowboardisté ​​určitě ocení široké svahy, kde si mohou nerušeně "řezat" své oblouky. Byl tu vybudován i snowboardový funpark u sjezdovky Belvedere, který je nejlepší a největší v celém Jižním Tyrolsku. U-rampa byla postavena na základě regulí mezinárodní lyžařské organizace FIS a umožňuje snowboardistům předvádět jejich skoky před divukrásnou kulisou tamních hor. To je prý pocit svobody, na nějž se nezapomíná. Také je hojně využívána možnost lyžování mimo sjezdovky v neupravovaném terénu.

Vyznavači běhu na lyžích se mohou těšit v celé zdejší oblasti na více než 200 km upravovaných běžkařských tratí. Nabízejí se tu rozsáhlé túry po malebné zimní krajině! U Olangu je k dispozici 5,5 km dlouhá běžkařská stezka s překrásným výhledem na okolní hory. Nejdelší tratí je zde trasa Gsieser s celkovou délkou několik desítek kilometrů. Bývá také místem konání každoročních běžkařských závodů v údolí Gsiesertal. Na některých tratích zdejšího lyžařského areálu se dokonce jezdí závody Světového poháru! I toto je určitě velkým přínosem pro zvýšení atraktivity zimního areálu Kronplatz v Jižním Tyrolsku.

Zimní dovolená, to samozřejmě není jen zábava na sjezdovkách. Après-ski je v celém lyžařském areálu skutečně na vysoké úrovni. Můžete si třeba i přímo na vrcholku v nadmořské výšce přes 2000 metrů pochutnat na znamenitém hamburgeru. Ale i vaše poněkud vyšší kulinářské nároky jsou již předem splněny. Vinárny a restaurace vám tu naservírují ty nejlepší delikatesy. Když poslední paprsky slunce zmizí za nádhernými horskými scenériemi, očekávají i místní hospůdky a bary své návštěvníky. Po celou noc tu panuje příjemná atmosféra. Kdy si můžeme takto dopřát, když ne právě o dovolené?

Užijte si italské "Dolce Vita" a nádherné přírodní scenérie v lyžařské oblasti Kronplatz. Možnosti jsou tu opravdu nekonečné a lyžaři i snowboardisté budou na svou zimní dovolenou určitě dlouho a dlouho vzpomínat!

Místo

Kronplatz 46° 44' 15.2916" N, 11° 58' 24.7044" E
Location

Kronplatz na Facebooku