Jste zde

Domů » Kronplatz / Plan De Corones

Dovolená v Reischachu

Reischach

V nadmořské výšce 956 m se nalézá městečko Reischach (italsky Riscone), patřící k městu Bruneck. Jeho název se odvozuje od legendami opředeného hradu "Rischon", resp. po šlechtici Rischonovi, jenž nechal tento hrad postavit a jehož rod tu po 400 let sídlil. Malebná vesnice se nachází na náhorní plošině, na úpatí lyžařského areálu Kronplatz. Panuje zde velmi slunné a mírné podnebí a tak se místo stalo velmi vhodným cílem výletů, a to nejen pro mladé, ale i pro starší návštěvníky.

Hosté, kteří nemají rádi chladno a pacienti s astmatem, plicními problémy, ale také s metabolickými chorobami, zdejší oblast vyhledávají zcela cíleně. Mnoho hodin slunečního spolu s téměř středomořským podnebím vytváří z této zimní dovolené příjemný a uvolňující zážitek.
Sousední město Bruneck je odtud vzdáleno pouhých 5 minut jízdy a láká návštěvníky krásným starým městem, dlouhými procházkami, butiky či kavárnami.

Moderní lyžařské vleky, které začínají přímo na okraji městečka, dobře upravené sjezdovky a nádherný výhled dělají společně z Reischachu jednu z nejkrásnějších destinací v Dolomitech. Na skutečně prvotřídní zážitky by se měli připravit všichni vyznavači snowboardingu, carvingu i rekreační lyžaři! Mimo všech těch nekonečných sjezdovek se můžete vyřádit i při běhu na lyžích, bruslení, sáňkování, curlingu nebo si užívat ve wellnessovém ráji "Cron4". Běžkaři se mohou například vydat na přibližně 14 km bílých stop na úpatí hory.

Riscone se nachází u Kronplatzu, který patří mezi nejmodernější lyžařské areály v Evropě. Do lyžařské oblasti, která odpovídá těm nejnovějším standardům, se dostanete snadno a bez jakýchkoliv potíží. Široké sjezdovky, které jsou skvěle připravené, zajistí perfektní lyžařskou zábavu jak pro začátečníky, tak i pro pokročilé milovníky lyžování. Celkem je zde více než 90 km perfektně upravených sjezdovek, které vedou až téměř přímo do vesnice a k dispozici je celkově 14 lanovek a lyžařských vleků.

Můžete se také těšit na působivé panorama hor, doslova na každém sjezdu, s nejlepším výhledem na Dolomity – je to opravdu nezapomenutelný zážitek! Bez ohledu na to, mezi jak zdatné lyžaře se považujete, ať už jste třeba trochu pohodlnější, upřednostňujete rizikovější a sportovnější tratě, jste vyznavači carvingu nebo patříte mezi snowboardisty a milujete skoky, všichni si tady přijdete opravdu na své.

Ti, kteří by snad ani nechtěli lyžovat, se také nemusejí obávat toho, že zde nebudou mít žádnou zábavu. V Reischachu je plno dalších různých alternativních příležitostí, co dělat. Co takhle například několik půvabných otoček zákrutů s bruslemi na velké ledové ploše? Nebo budete raději sjíždět vysokou rychlostí na saních nějaký kopec? Můžete bez obav vyrazit i na sáňkařskou dráhu nebo si jít zahrát curling. Riscone vám umožní aktivní dovolenou v mnoha ohledech. Pozadu nemusí zůstat ani golf na sněhu, lezení v ledu nebo výlety na sněžnicích.

Místo

Reischach 46° 46' 36.8904" N, 11° 57' 7.0884" E
Location

Kronplatz na Facebooku