Jste zde

Domů » Kronplatz / Plan De Corones

Cyklistika a horská kola

Mapka trailu Herrnsteig z Kronplatzu

Ráj pro cyklisty i pro milovníky jízdy na horském kole se rozprostírá v celém prázdninovém regionu Kronplatz. Je tu přímo ohromná a skvěle udržovaná síť cyklistických stezek o celkové délce 1200 km mezi jednotlivými obcemi v údolí, i mnoho příjemných lesních stezek. Můžete si vybrat doslova podle své chuti, zvolit si ty nejzajímavější cíle, a zažít na vlastní kůži zdejší přátelské soužití pěších turistů a cyklistů.

Bike downhill

Kdo miluje dobrodružství, určitě nepohrdne nabídkou freeridového trailu Herrnsteig, náročného sjezdu z vrcholku Kronplatz přes různé zatáčky a zajímavé pasáže dolů do údolí. Na 7 km této trati musíte zvládnout výškové převýšení 1300 metrů, skoky, strmé zatáčky a pasáže s nejrůznějšími šikanami dozajista zrychlí tep srdce každého bikera.

Na vrcholek, do nadmořské výšky 2.275 metrů, se i s kolem dostanete kabinkovou lanovkou z obce Reischach. Trail začíná právě na vrcholku hory, vedle stanice lanovky. Otevírací doba této stezky pro horská kola odpovídá době letního provozu kabinkové lanovky, tedy přibližně od poloviny června do poloviny října. Je to outdoorový zážitek plný superlativů, určený pro všechny bikery - šílence!

Nemáte právě k dispozici žádné vhodné horské kolo? Žádný problém! Místní outdoorové centrum nabízí k zapůjčení ta nejmodernější, a samozřejmě skvěle připravená horská kola. Ke kolům si můžete zapůjčit také odpovídající ochranné a bezpečnostní prostředky. Vyškolený personál dá všem zájemcům veškeré důležité informace a pokyny o kolech i o trase.

Cyklistické trasy:

* Bruneck - Sand in Taufers

Start: Stanice horských kol v Brunecku u nádraží
Průběh trasy: Bruneck - St. Georgen - Gais - Reinbachwasserfälle - Sand in Taufers. Značená trasa vede zčásti po silnici, zčásti po příjezdových cestách. Trasa se dá jet i po menších úsecích. Nazpět můžete jet i místním linkovým autobusem.
Délka: Tam a zpět cca 35 km

* Olang - Gsieser Tal

Start: Olang
Průběh trasy: Oberolang - Welsberg - Pichl - St. Martin - St. Magdalena. Značená trasa s lehkým stoupáním až k sjezdu do údolí Gsieser Tal.
Délka: Tam a zpět cca 50 km
Doba jízdy: Asi 3 hodiny

* Olang - Antholzer See

Start: Stanice horských kol v Niederolangu
Trasa: Olang - Niederrasen - Oberrasen - Antholz Niedertal - Mittertal - Obertal - Antholzer See. V 1. části, až do Antholz Niedertalu, vede stezka po venkovské silnici, ve 2. části po silnici s velkým provozem v sezóně.
Délka: Tam a zpět do Antholz Niedertalu asi 24 km, až k jezeru Antholzer See 44 km
Doba jízdy: Asi 2,5 hodiny

* Pustertaler Radweg

Vrcholem pro milovníky cyklistiky v Jižním Tyrolsku možná bude cyklostezka mezi Alpami a Dolomity, vedoucí kolem řeky Rienz přes zelené údolí. Začíná u města Brixen a končí u hranic Jižního Tyrolska s Rakouskem. Cyklostezka je zčásti asfaltová, a snadno přístupná pro všechny.

Start: Mühlbach
Cíl: Lienz (Rakousko)
Délka: 105 km
Doba jízdy: Asi 6-7 hodin

Místo

Sand in Taufers 46° 55' 6.9816" N, 11° 57' 21.9888" E
Location

Kronplatz na Facebooku