Jste zde

Domů » Kronplatz / Plan De Corones

Bruneck

Bruneck

Uprostřed nádherně zeleného údolí Pustertal se rozprostírá Bruneck (Brunico), malebné středisko a jakési hlavní město celého údolí. Městečko se nachází v ideální poloze mezi pohořími Alpy a Dolomity, v nadmořské výšce asi 830 metrů. Jižně odtud pak leží překrásný Gadertal, který dosahuje až k Dolomitům a na severu je zase Ahrntal, rozpínající se až k Zillertalským Alpám. Zde, v tomto až neuvěřitelně krásném prostředí, si můžete dokonale vychutnat svojí dovolenou.

Bruneck je čtvrtou největší obcí v Jižním Tyrolsku a leží pod světoznámým lyžařským areálem Kronplatz. Kronplatz (Plan de Corones) přináší maximální spokojenost a požitek všem lyžařům, začátečníkům i profesionálům, snowboardistům i vyznavačům carvingu. Je to zkrátka zimní zážitek super třídy. Lyžařská oblast je vybavena velmi moderními lyžařskými vleky, jsou zde perfektně upravené sjezdovky, to všechno spolu s nádhernými výhledy do okolí dělají z lyžařského areálu Kronplatz jeden z nejkrásnějších v celých Dolomitech.

Nabídka těch nejrozmanitějších sportovních a rekreačních aktivit je nevyčerpatelná. Turisté najdou v tomto kouzelném pohoří dobře značené turistické trasy a množství horských chat k odpočinku. Najdete zde turistické stezky vhodné pro každého, s různými stupni náročnosti na fyzickou kondici. Od příjemné procházky přes putování po horách, až po horolezecká dobrodružství v Dolomitech – vše záleží jen a jen na přání návštěvníků.

Také cyklisté najdou v Pustertalu ideální podmínky pro svůj sport, protože je tady vybudována rozlehlá síť cyklistických stezek a také půjčoven horských kol. Velkou výhodou je, že si můžete půjčit kolo na každé stanici a na jiné jej posléze ponechat. Například cesta z Innichenu na Mühlbach skýtá nádherné výlety ve fantasticky krásné přírodě.
Existuje mnoho dalších způsobů, jak si právě v Brunecku a v jeho okolí užít sportu, můžete si třeba zvolit jízdu na koni, rafting a mnohé další sportovní aktivity.

Večer si můžete zajít do města plného života a posedět si v některé z místních restaurací, barů a kaváren. Dominantou města je biskupský hrad a zámek, který se hrdě tyčí nad městem a nad jeho historickým jádrem. V historickém centru města panuje čilý ruch a městské ulice lemované malebnými domky zvou na procházku po mnoha obchodech a buticích.
Kdo by hledal ještě nějakou další změnu, navštíví asi také sousední zajímavá místa jako je Olang, St. Lorenzen, Pfalzen, Gais a Kiens nebo Rasen-Antholz.

V celé oblasti objevíte opravdu širokou nabídku k ubytování, mnoho pěkných apartmánů, horských chat i hotelů, kde se dá opravdu příjemně přenocovat v rámci vaší italské dovolené.

Bruneck - biskupský hrad
Autor: altoadige
Bruneck - jedna z ulic
Autor: altoadige

Místo

Bruneck 46° 47' 45.7368" N, 11° 56' 10.194" E
Location

Kronplatz na Facebooku