Jste zde

Domů » Kronplatz / Plan De Corones

Welsberg, 2. část

Zimní Dolomity a Alta Pusteria
Autor: mauro gambini

Ti, kteří dávají přednost přírodě místo kultury, najdou v Tesidu ideální výchozí bod.

Bezpočet pěších a turistických stezek odtud vede do luk a lesů s nádherným panoramatem Dolomit.

Trasa k Taistner Almu patří v létě i v zimě k jakési "povinnosti" každého turisty.

V rozlehlém a slunném údolí Gsiesertal je vybudován bezpočet turistických tras s rozmanitými podmínkami, uvidíte tu mnoho obhospodařovaných vysokohorských pastvin - almů, selské muzeum i jednu sýrárnu.

Atraktivní turistické stezky, jako například Almweg 2000 nebo Talblickweg, se mohou stát nezapomenutelným zážitkem.

K dalším letním aktivitám patří díky vysokým horám i horolezectví. Welsberg leží také na trase Pustertalské cyklostezky, která vede přes celé údolí až do Lienzu ve východním Tyrolsku.

I v zimě má oblast návštěvníkům co nabídnout. A už to jsou zimní turistické stezky, běžkařské stopy nebo sáňkařská dráha, to už záleží jen na vás.

Kronplatz je ale samozřejmě nejvíce známý mezi příznivci sjezdového lyžování. Nějaké ty krátké sjezdovky najdete ve skiareálech St. Magdalena, Pichl a Taisten, které jsou ideální především pro začátečníky nebo rodiny s dětmi.

Welsberg je ale ideálním výchozím bodem pro skvělé lyžařské výlety na Kronplatz nebo do oblasti Sextner Dolomiten - Alta Pusteria. Díky Premium Holiday Passu se dostanete se Ski Pustertal Expressem každou půlhodinu přímo k dolním stanicím lanovek lyžařského kolotoče Dolomiti Superski s 200 kilometry sjezdových tratí.

Nejen na horách, ale i v údolí je připravena nabídka pro zimní sportovce. V nabídce je 40 kilometrů běžkařských stop z Welsbergu do Taistenu, které patří k nejkrásnějším běžkařským trasám v Jižním Tyrolsku. Daleko od všeho shonu si můžete přes zasněženou krajinu udělat výlet na sněžnicích nebo jen tak zimní procházku.

Zábavu a dovednost si zase vyzkoušíte na četných sáňkařských drahách různé obtížnosti. Nesmíme ale zapomenout ani na stylové horské chaty, kde si můžete vychutnat domácí kuchyni.

Ubytování je k dispozici v prázdninových apartmánech, rekreačních domech i v hotelech, a to v klidném prostředí daleko od hlavních silnic. Zkuste si i vy pronajmout nějaký pokoj v rámci vaší dovolené a budete se cítit v Jižním Tyrolsku jako doma.

Místo

Taisten, Kronplatz 46° 46' 6.0672" N, 12° 6' 52.8048" E
Location

Kronplatz na Facebooku