Jste zde

Domů » Kronplatz / Plan De Corones

Reischach v zimě

Kronplatz a zimní krajina

Na úpatí Kronplatzu (2.275 m.n.m.), uprostřed malebné krajiny údolí Pustertal, se nachází 14 jihotyrolských obcí.

Hned z několika těchto míst vedou moderní lanovky až na samotný vrchol hory, kde se všem otevře jedinečné horské panorama.

Pravidelně se zde odehrává několik významných sportovních událostí, jako např. Pustertaler Skimarathon a Gsiesertal-Lauf, největší sportovní událost v Jižním Tyrolsku.

119 km sjezdovek, 32 moderních vleků a lanovek, U-rampa a obrovská nabídka běžkařských tras představují zdejší zimní sporty v celé kráse.

Široká škála nabídek aprés-ski pak nabídne zájemcům spoustu dobré zábavy i mimo sjezdovky.

Ani na rodiny se pochopitelně nezapomnělo, je tu např. zařízení "Croniworld" pro ty nejmenší návštěvníky.

Reischach (italsky Riscone) se nachází v nadmořské výšce 956 m, asi 2 km nad městečkem Bruneck, přímo u dolní stanice lanovky, která jezdí na Kronplatz.

Lyžování

Moderní vleky a lanovky začínají přímo na okraji městečka, pohodlně a rychle vás přepraví ke skvěle upraveným sjezdovkám. Místní lyžařský areál patří k jedněm z nejkrásnějších v celých Dolomitech.

Pestrý výběr sjezdovek nabízí pro každého něco, na své si zde přijdou začínající i rekreační lyžaři, ale také profesionálové. Dlouhé sjezdy do údolí nebo pět černých sjezdovek, tzv. "The Black Five".

Plan de Corones je totiž jedním z mála lyžařských středisek v Alpách, které má 5 černých tratí: Sylvester, Herrnegg, Pre da Peres, Erta a Piculin. Nic pro slabé povahy, je to skutečná výzva pro zkušené lyžaře.

Běžky

Běžkaři najdou v Reischachu a jeho okolí několik dobře udržovaných běžkařských tratí, které představují dobrý trénink pro tělo a odpočinek pro duši. Na přibližně 14 km tratí uvidíte nádhernou přírodu z úplně jiné perspektivy.

Celkem se ale zdejším regionem vede více než 220 km upravovaných běžkařských bílých stop a na některých se dokonce odehrávají závody Světového poháru. Za vyzkoušení stojí rozhodně Gsiesertalloipe o délce 42 km, kde se pořádá každoročně Gsiesertallauf, největší sportovní akce v Jižním Tyrolsku.

Obzvlášť krásné jsou vyhlídkové běžkařské trasy v přírodním parku Fanes-Sennes-Prags u St. Vigilu. Nádherné vysokohorské tratě pro běh na lyžích na vás již netrpělivě čekají i v biatlonovém centru v Antholzu, stejně jako na Peitlerkofelu v Casies (Gsieser Tal).

Après-ski

Kromě lyžování zažijete spoustu legrace i při bruslení, sáňkování nebo curlingu. Večer zase na návštěvníky čekají útulné hospůdky a taneční lokály. Fanoušci aprés-ski si v Reischachu přijdou opravdu na své.

U dolní stanice lanovky lákají návštěvníky hned tři bary: "Après-Ski Tenne", "Igloo Bar Gigger" a velmi živý "K1". Pokud by vám toho bylo málo, vyražte do nočního Brunnecku, kde je spousta hospůdek a barů.

V 5 minut vzdáleném Brunecku můžete také relaxovat ve wellness zařízení "Cron4". Oblíbenými venkovními après-ski aktivitami jsou jízdy na saních tažených koňmi, zimní turistické trasy nebo 1,5 km dlouhá sáňkařská dráha Korer.

Pro účely ubytování při vaší dovolené tu objevíte v podstatě všechno, od ubytování v soukromí, až po komfortní čtyřhvězdičkové hotely.

Místo

Dolní stanice lanovky na Kronplatz, Reischach 46° 46' 20.1108" N, 11° 56' 31.398" E
Location

Kronplatz na Facebooku