Jste zde

Domů » Kronplatz / Plan De Corones » Villabassa / Niederdorf

Niederdorf

Část italské obce Niederdorf

Niederdorf (italsky Villabassa) je malé městečko ležící uprostřed jihotyrolského údolí Alta Pusteria (Hochpustertal), orámované pohořím Dolomity a původními lesy. Díky zdravému horskému klimatu se sem často jezdí léčit lidé s dýchacími obtížemi.

Díky své nadmořské výšce (1.154 m) a mnoha slunečným dnům nabízí ty nejlepší podmínky pro dovolenou v zimním i letním období. Jako horské lázeňské středisko má dlouhou tradici, protože je jedním z prvních turistických letovisek v Pustertalu, kde již odpočívalo i mnoho celebrit.

Lyžování a snowboarding na perfektně upravených sjezdovkách udělá ze zimní dovolené nezapomenutelný zážitek. Villabassa je také ideálním výchozím bodem k lyžařským oblastem Dolomiti di Sesto, Haunold, Helm, Rotwand, Kameriot (asi 11 km), Cortina (asi 30 km) a Kronplatz (12 km), všechny jsou velmi dobře dostupné během velmi krátké doby autem, vlakem nebo skibusem.

Pro milovníky běžek je k dispozici na 200 km upravovaných běžkařských tratí, pro pokročilé i pro začátečníky. Alta Pusteria je se svojí nabídkou dobře známá mezi příznivci tohoto severského sportu.

Také pro lyžařské túry jsou v tomto regionu dobře připraveni a vybaveni a vy budete moci zažít čistou a neporušenou přírodu na zasněžených svazích Dolomit.

Vyberte si vaši zimní dovolenou z opravdu široké nabídky: Odpočinek a relaxaci najdete na mnoha turistických a pěších stezkách kolem Niederdorfu. Prostě i mimo sjezdovky tu můžete strávit mnoho zábavných hodin a navázat nová přátelství.

Místní lázně, jedny z průkopníků turistického ruchu v Hochpustertalu, jsou díky své nadmořské výšce charakteristické především čistým vzduchem a mírným klimatem. Vedle lázeňských pobytů jsou samozřejmě v nabídce na ubytování ještě prázdninové domy, rekreační apartmány i hotely.

V letním období jsou Dolomity skvělým cílem pro turisty, milovníky horských kol nebo pro horolezce. Z mnoha míst se otevírají vysloveně fantastické výhledy na okolní vrcholy.

V Niederdorfu samotném je krásný lázeňský park s perfektním dětským hřištěm. V blízkém Tolbachu se zase děti mohou odreagovat v dobrodružném parku. Najdete zde i jezero ideální ke koupání a lezeckou věž. Po ruce je také přírodní park a tenisové kurty (asi 4 km odtud).

Další návštěvnická lákadla se nacházejí v Innichenu (italsky San Candido), vzdáleném asi 9 km. Místo se může pochlubit letní bobovou dráhou, horskou dráhou anebo vodním parkem se saunou.

Místo

Niederdorf 46° 44' 16.5084" N, 12° 10' 10.506" E
Location

Kronplatz na Facebooku