Jste zde

Domů » Kronplatz / Plan De Corones

Dovolená na Kronplatzu

Údolí Gsieser Tal v oblasti Kronplatzu

Uprostřed nádherného světa italských Dolomitů se nachází prázdninový region Kronplatz (Plan de Corones).

Patří k němu obce Brunico, St. Vigil Enneberg, Olang, San Lorenzo di Sebato (St. Lorenzen), Chienes (Kiens), Falzes, Anterselva.

Dále Rasun di Sotto, Riscone, Terento, Monguelfo - Tesido (Welsberg - Taisten), Gais, Villa Ottone (Uttenheim) a San Martino in Badia.

Celá tato oblast se dá nejlépe charakterizovat atraktivní a širokou nabídkou rekreačních a sportovních aktivit, a opravdovou pohostinností.

V létě si můžete vychutnat procházky po krásných horách, dýchat ten nejlepší vzduch a udělat tím něco pro své zdraví.

Cyklistika, rafting, horolezectví,turistika - všechny tyto aktivity můžete vyzkoušet na dovolené v regionu Kronplatz v Pustertalu.

Léto je ideální čas pro pěší turistiku. Hned tři přírodní parky obklopují oblast: Puez-Geisler / Puez-Odle (italsky Parco naturale Puez Odle), Parco naturale Fanes-Sennes-Braies a přírodní park Riesenferner-Ahrn.

Zažít krásu hor a zároveň udělat něco dobrého pro své zdraví můžete na mnoha zdejších turistických cestách. Jedním z nejoblíbenějších výletů v této oblasti je vysokohorská túra Pfunderer Höhenweg (Alta Via di Fundres).

Možná je to tím, že trasa vede od chaty k chatě? Komu je to málo a chce se dostat ještě výš, tomu se nabízí hřebenové túry k horám Hochgrubbach Spitze a Eidechsspitze. Naproti tomu trasa Weiler Rundgang (Roda dles Viles) patří do kategorie "lehká túra" a je ideální k poznání krás této oblasti.

Tato tříhodinová procházka je vhodná i pro rodiny s dětmi. Velmi rozmanitá je túra vedoucí od Campillu přes Kreuzjoch do Funtanacie a Misci, a zpět do Campillu. Během této šestihodinové túry se hodně dozvíte o zdejším životním prostoru.

V zimě tady zase objevíte fantastické lyžařské středisko, které je součástí sdružení Dolomiti Superski. Dostatek lanovek a vleků i upravené sjezdovky se postarají o perfektní lyžování a snowboarding.

Přes 100 kilometrů sjezdovek, z nichž více než polovina je značena modře, slibuje hodně požitků i pro začátečníky a pro rodiny s dětmi. Ale i na zkušené lyžaře tu čeká několik výzev.

Běžkařské tratě měří celkem asi 200 km a vedou nádhernou krajinou, přičemž za vysloveně běžkařský ráj se dají označit údolí Antholzer Tal a Gsieser Tal.

Jsou tu k vyzkoušení ale také další zimní aktivity: výlety na sněžnicích, sáňkování nebo bruslení. Romantická procházka zimním lesem zase poskytne skvělý odpočinek.

Plan de Corones nabízí skvělou infrastrukturu a velké množství restaurací, hospůdek a možností k ubytování. Pro návštěvníky jsou tu připraveny hotely, penziony i apartmány v různých cenových relacích.

Pohostinnost a dobré jídlo mají v této oblasti veliký význam. Ochutnejte i vy v tradičních horských chatách místní kulinářské speciality.

Kronplatz na Facebooku