Jste zde

Domů » Kronplatz / Plan De Corones

Akce v létě 2014

Kronplatz MTB Race

Termín: 19. července 2014

Místo: St. Vigil Enneberg, náměstí Piazza della chiesa

45 km dlouhý závod horských kol s převýšením 2.100 metrů, a 76 km dlouhý maratón s převýšením 3.500 metrů ze San Vigilia až na vrchol Kronplatzu. To je akce pro horské cyklisty a sportovní nadšence.

Akce vlastně začíná již o den dříve, tedy 18. července ve 14.00 hodin, kdy je na programu setkání všech týmů. 19. července se od 7:00 do 8:00 hodin budou přidělovat startovní čísla, a v 9:00 je start závodu. Ve 13:00 hodin se bude konat Pasta párty v centru obce a v 19:00 hodin bude následovat vyhlášení vítězů.

Bun Pro' Al Plan

Kulinářské ladinské speciality

Termín: 24. a 31. července, 7. srpna 2014

Místo: St. Vigil Enneberg, náměstí Piazza della chiesa

Nechte se rozmazlovat v obci St. Vigil Enneberg mnoha jejími restauracemi, které nabízejí speciality ladinské, italské a mezinárodní kuchyně. Akce bude vždy doprovázena hudbou, zábavou pro děti a show.

Enduro Kronplatz

Termín: 26. - 27. července 2014

Místo: Dolní stanice lanovky v Reischachu

Po velkém úspěchu v roce 2013 nebylo pochyb o tom, že cyklistický region Kronplatz bude i v letošním roce opět pořádat jednu ze zastávek důležité Enduro série. A tak se zde bude na konci července konat nová evropská série s mezinárodní účastí.

Účastníci budou mít znovu příležitost vyzkoušet ty nejlepší trasy na vrcholku Plan de Corones a v jeho okolí, ale také zažít jedinečnou rozmanitost prázdninového regionu u brány do Dolomit.

Festa dei bambini e dei genitori

Dětská a rodinná slavnost

Termín: 27. července 2014

Místo: Horní stanice lanovky Speikboden

Horská záchranná služba Sand v Taufers pořádá v neděli 27.července 2014 slavnou dětskou a rodinnou slavnost na Speikboden-Almu.

Na programu bude i letos mimo jiné adrenalinová obří houpačka a rychlá lanovka, ale i další hry (hledání pokladu, chůze na chůdách, skákací hrad, lezecká věž a mnoho dalších), které se vždy těší velké oblibě.

Účast na většině hrách je zdarma, zakoupit si samozřejmě budete moci grilované pokrmy a nápoje.

Festa del cioccolato

Čokoláda a umění ...
Čokoláda a jihotyrolská řemesla ...

Termín: 29. - 30. srpna 2014

Místo: Welsberg (Monguelfo)

Při této akci poznáte tzv. Čokoládovou vesničku Welsberg. Umělci vám předvedou své dovednosti přímo před vašima očima a vykouzlí z čokoládových bloků jedinečné čokoládové sochy.

Další šikovné ruce zase utkají tkaniny, upletou košíky, opraví boty, zhotoví šperky anebo vyrobí keramiku. Vy samozřejmě budete moci koukat těmto řemeslníkům přes rameno. Na velkém čokoládovém trhu zakoupíte čokoládu všech tvarů, velikostí a chutí.

Mezi další lákadla bude patřit dětský program VKE s hracím autobusem, jihotyrolská hudba, kulinářské speciality s i bez čokolády, čokoládové masáže zdarma, atd.

Místo

Dolní stanice lanovky v Reischachu 46° 46' 19.7436" N, 11° 56' 30.696" E
Location

Kronplatz na Facebooku