Jste zde

Domů » Kronplatz / Plan De Corones

Zimní dovolená v Pfalzenu

Část obce Pfalzen

Na úpatí Kronplatzu (2275 m.n..m.) a uprostřed malebné krajiny údolí Pustertal leží 14 různorodých atraktivních jihotyrolských obcí. Hned z několika z nich vyjíždějí nahoru do hor moderní kabinkové lanovky až k vrcholu. Pod vámi se poté otevře působivé panorama o rozsahu 360 stupňů. Městečko Pfalzen (italsky Falzes) se nalézá v nadmořské výšce 1220 m a je známé svou nádhernou slunnou polohou.

Více než 100 km sjezdovek, několik desítek moderních vleků, U-rampa a obrovský rozsah běžkařských tratí poskytnou milovníkům zimních sportů dostatek sportovního vyžití i plné uspokojení.

Celá škála nejrůznějších volnočasových a sportovních zařízení a bohaté aprés-ski poskytují zimním návštěvníkům spoustu zábavy i mimo sjezdovky. Také rodiny s dětmi zde budou určitě maximálně spokojeny, zejména díky četným zábavním zařízením, jako je např. "Croniworld".

Lyžařský areál Kronplatz je snadno dostupný skibusem a nabízí milovníkům sněhu široké a dobře upravované sjezdovky, které přitahují jak lyžaře, tak snowboardisty. Tento lyžařský areál je právem považován za jeden z nejmodernějších v Alpách.

Ke stoprocentnímu zasněžování sjezdovek je neustále připraven dostatečný počet sněhových děl, pro případ, že by nastal problém s přírodním sněhem. Někdy se totiž stává, že sněhové vločky jaksi nechtějí z nebe padat.

Běžkaři určitě využijí přímého propojení na síť běžkařských bílých stop na Kronplatzu. Celkově bychom tu naměřili neuvěřitelných 226 km upravovaných běžkařských tratí, na některých z nich se dokonce konají závody Světového poháru. Souběžně vedou i bílé stopy pro bruslařský styl v běhu na lyžích.

Nejdelší tratí je Gsiesertalloipe, která měří 42 km. Právě tady se každoročně koná Gsiesertallauf / Gran Fondo Val Casies, největší sportovní akce v Jižním Tyrolsku a vrchol pro každého běžkaře!

Také se zde koná každý rok v lednu Pustertaler Skimarathon, v roce 2013 to bude již 37. ročník. Za nejkrásnější běžkařské tratě se zde považují vyhlídkové trasy v přírodním parku Fanes-Sennes-Prags u střediska St. Vigil. Nádherné vysokohorské stopny na vás čekají v biatlonovém centru v Antholzu a na Peitlerkofelu v údolí Gsieser Tal (Casies).

Směsice italské a rakouské kuchyně, to je prostě čirý požitek. Mezi speciality této oblasti patří určitě "Hasenöhrl" a "Tirtlan". Nebudete se tu ovšem věnovat pouze kulinářským specialitám, poněvadž Pfalzen vám nabídne i nejrůznější sportovní a rekreační zařízení.

Dá se tu sáňkovat, hrát curling, bruslit na kluzišti nebo podnikat romantické procházky po zimních turistických trasách. Spokojeni tu jistě budou mladí i starší návštěvníci.

Hned u dolní stanice lanovky v Reischachu najdete tři různé aprés-ski bary se stylovou hudbou a s perfektní atmosférou! Po návratu do Pfalzenu se můžete posadit do některé z tamních útulných restaurací a strávit tam třeba celý večer.

Odpočinek i zábavu vám poskytne wellness ráj "Cron4" v Reischachu. Můžete se též zúčastnit exkurze do palírny limbového oleje Bergila, kde se destiluje tradičním způsobem již od roku 1912.

Místo

Pfalzen 46° 49' 0.0012" N, 11° 52' 59.9988" E
Location

Kronplatz na Facebooku