Jste zde

Domů » Kronplatz / Plan De Corones

Zimní dovolená v Olangu

Panorama italských Dolomit, Kronplatz

Italské středisko Olang se nachází v nadmořské výšce 1.053 m, v srdci malebného údolí Pustertal.

Malebná vesnička na úpatí Kronplatzu (2.275 m.n.m.) je zasazena mezi pohoří Alpy a Dolomity.

Je obklopena nádhernými Pragskými Dolomity (italsky Dolomiti di Braies) z jihu a pohořím Rieserfernergruppe (Gruppo delle Vedrette di Ries) ze severu. Můžete tak očekávat přímo fascinující panorama.

Z místní části Geiselsberg je přímé spojení do nedalekého lyžařského areálu. Ze všech místních částí vyjíždí v zimním období každých cca 20 minut bezplatný skibus k dolní stanici lanovky Gassl u Geiselsbergu.

Moderní vleky a lanovky, krátké čekací doby, dobře upravené sjezdovky, nádherné výhledy, to je hlavní příčina, proč je zdejší lyžařské středisko označováno jako jedno z nejkrásnějších v celých Dolomitech.

Do Olangu vede i ta nejdelší zdejší sjezdovka, s celkovým převýšením více než 1000 metrů a s délkou více než 3000 metrů. Je tedy jen pro opravdu dobré lyžaře. Ale mohou se sem vypravit i ti šikovnější z lyžařských začátečníků, protože sjezdovka je označena pouze červeně, a ne černě.

Na úpatí Kronplatzu se rozkládá celkem 14 různorodých a velmi atraktivních jihotyrolských obcí. Hned z několika z nich vedou lanovky až na samý vrcholek, odkud se před vámi rozprostře velmi působivé panorama hor.

Koná se tu pravidelně i několik významných sportovních událostí, jako je například Pustertalský Skimarathon anebo Gsiesertalský běh, největší sportovní události v Jižním Tyrolsku.

114 km sjezdovek, 32 moderních vleků a lanovek, snowpark s U-rampou a obrovský rozsah všech možných tras pro běh na lyžích vám nabídnou zimní sporty v celé své kráse.

Široká škála volnočasových a sportovních zařízení i aprés-ski skýtají spoustu zábavy i mimo sjezdovky. Také rodiny s dětmi se zde mohou cítit skvěle, a to díky mnoha zdejším nabídkám, jako je např. dětský svět "Croniworld".

Také milovníci sáňkování zde nebudou zklamáni, protože v Olangu otevřeli v roce 2000 moderní přírodní sáňkařskou dráhu, kde se již dokonce 2x odehrávaly závody mistrovství světa v jízdě na saních.

Jsou zde i další možnosti pro aktivní odpočinek, různé restaurace a horské chaty zvou k posezení a v místních obchodech si určitě vyberete nějaký pěkný suvenýr.

Ani příznivci dobrého jídla nebudou nijak zklamáni, jsou tady četné restaurace, hotely a chaty, kde můžete doslova propadnout místním kulinářským zážitkům, které léčí tělo i duši.

Vesnička může být po právu hrdá i na své kvalitní čtyřhvězdičkové hotely, ale nabízí pro ubytování turistů i mnoho penzionů a tříhvězdičkových hotelů, které se dají jen doporučit.

Místní hotely nabízejí svým hostům komplexní nabídku služeb v oblasti wellness, takže vaše tělo má možnost po náročném dni na lyžích zregenerovat a načerpat novou energii pro další náročné dny strávené na lyžích nebo na snowboardu.

Místo

Dolní stanice lanovky Gassl, Geiselsberg 46° 44' 48.5592" N, 12° 0' 38.25" E
Location

Kronplatz na Facebooku