Jste zde

Domů » Kronplatz / Plan De Corones

Zimní dovolená v Brunecku

Italské středisko Bruneck v zimě

Bruneck je nejdůležitějším místem v údolí Pustertal, leží u paty Kronplatzu, lyžařského areálu číslo 1 v Jižním Tyrolsku. V tomto živém městečku lze v krásném prostředí strávit úžasnou aktivní zimní dovolenou.

Místní domovskou horou je Kronplatz, který své hosty přímo hýčká moderními vleky a lanovkami, a také nejkrásnějším lyžařským kolotočem v celé oblasti Dolomitů.

Zimním návštěvníkům jsou plně k dispozici perfektně upravené sjezdovky, takže si právě tady lyžaři a snowboardisté dozajista o své dovolené přijdou na své.

Běžkaři najdou v místní části Reischach 10,5 kilometrů dlouhou běžkařskou stopu, kterou si velmi oblíbili zejména začátečníci a rodiny s dětmi.

I pro příznivce dobrodružných aktivit mimo sjezdovky je připravena bohatá nabídka, jako např. lezení po ledu (ice climbing), projížďky ve sněžných skútrech, "bobové taxi", výlety na sněžnicích, přírodní sáňkařské dráhy a hokej či curling na přírodním kluzišti.

Na zimním stadionu nebo na rychlobruslařském oválu v Reischachu se dá bruslit a jednou týdně zde pořádají i velmi oblíbenou diskotéku na ledě. Také sáňkování u obce Percha je skvělou zábavou, a to zejména po vydatném odpočinku na lyžařské chatě.

bazénu "Cron 4" se můžete cákat a klouzat, co hrdlo ráčí a v přilehlém oddělení sauny naleznete konečně i klid a odpočinek. Pravidelně se organizují též projížďky na saních tažených koňmi, noční výlety za svitu měsíce a pochodní, noční sáňkování, lyžařské a snowboardové závody.

Ovšem Bruneck je vhodným místem pobytu i pro takové rekreanty, kteří spíše vyhledávají klid. V pohádkově krásné zimní krajině se dají podnikat relaxační procházky na čerstvém vzduchu.

Après-ski tady začíná u "Nejdelšího výčepního pultu v Jižním Tyrolsku" (Die längste Theke Südtirols), u dolní stanice lanovky Kronplatzbahn. Také na Giggeralmu nebo na K1 je občerstvení možné přímo u sjezdovek.

Pokud vám to ale stále nestačí, můžete strávit pěkný večer v hospůdkách a barech, kde určitě zažijete spoustu legrace. Pokud byste ovšem chtěli raději strávit klidný a příjemný večer, je zda také celá řada restaurací a pizzerií.

Milovníci kultury mohou navštívit představení některé z divadelních her, které zde mají dlouhou tradici, nebo se třeba jít podívat na kostely či na místní hrad a zámek.

Bruneck nabízí něco skutečně pro každého, ale komu by to snad bylo málo, má pochopitelně šanci zajet si i do okolních míst, jako je Kiens, Olang nebo Gais.

Ať se necháte ubytovat v některém z komfortních hotelů nebo v prostorném prázdninovém apartmánu, všude strávíte pohodovou a univerzální zimní dovolenou.

Místo

Lanovka na Kronplatz, Bruneck 46° 46' 19.3944" N, 11° 56' 33.6876" E
Location

Kronplatz na Facebooku