Jste zde

Domů » Kronplatz / Plan De Corones

Zima na Kronplatzu, 1. část

Kronplatz - jedna ze sjezdovek

Kronplatz, to je jedinečná náhorní plošina a také skvělé sjezdovky v Jižním Tyrolsku s dalšími lyžařskými areály Antholz, Pfalzen, Rasen nebo Reischach. 2275 metrů vysoká stejnojmenná hora vévodí nad celou lyžařskou oblastí. Zde, v malebném údolí Pustertal, se nacházejí i krásná tyrolská městečka, kolem kterých je k dispozici celkem více než 100 km sjezdovek, které nabízejí nekonečné variace pro lyžování v hlubokém prašanu, nespočet kilometrů tras pro vyznavače běhu na lyžích i pro snowboardisty a sjezdaře. Jedná se tedy vskutku o zimní ráj, kde si každý přijde na své!

Na 14 místech se tu rozprostírá rozsáhlý lyžařský revír, považovaný v Jižním Tyrolsku právem za lyžařské číslo 1. Jednotlivé areály se zde nacházejí v nadmořské výšce 813 - 2275 m, což již ve své podstatě umožňuje celou širokou škálu využití volného času a perfektní sportovní program, který nemá obdoby v celém Jižním Tyrolsku. V centru oblasti leží středisko Bruneck (Brunico) s krásnými historickými budovami na pěší zóně. Narazíte tady i na skvělá nákupní místa, což přispívá k jeho ještě větší oblibě a vytváří z tohoto města dobrý výchozí bod pro zimní cestování.

Začátečníci se mohou těšit na 57 kilometrů lehkých sjezdovek. Zejména hlavní vrcholek s tamní holou a téměř plochou prostornou oblastí je ideálním místem pro nezkušené lyžaře. Samotný horský vrchol je s extrémně širokými tratěmi úplným rájem pro začátečníky! Nikde není příliš strmý, celý vrchol je až nezvykle plochý. Pro pokročilé lyžaře je určeno 28 km sjezdovek se sklonem nejméně 35 %. Svahy jsou nejen krásně náročné, ale jsou také velmi dlouhé. Radosti z lyžování na Kronplatzu nestojí vůbec nic v cestě.

Zkušení sjezdaři určitě zase využijí nabídky 18 km obtížných sjezdovek. I když jsou tu v převaze jednodušší a středně obtížné tratě, černé sjezdovky sem lákají ty pravé profesionály. Obzvláště náročná je extrémní trať u Sankt Vigilu. Opravdu zdatní lyžaři vyhledávají též 5 km dlouhé sjezdovky Sylvester a Herrnegg.

32 moderních vleků a lanovek všem sportovcům zajišťuje, aby se nepříjemné fronty, jež se tu tvořily v minulosti, staly nenávratnou minulostí a propojují navzájem jednotlivá zimní střediska. To všechno dohromady umožňuje neomezené zimní radovánky v krásném prostředí! Svého druhu jedinečný vrcholek Kronplatz nabízí návštěvníkům také nádherné panoramatické 360° výhledy do širého okolí.

Místo

Kronplatz 46° 44' 19.2624" N, 11° 57' 34.8768" E
Location

Kronplatz na Facebooku