Jste zde

Domů » Kronplatz / Plan De Corones

Vodní radovánky

Kronplatz a pohled na Bruneck v Pustertalu
Autor: korom

Když letní slunce vykoukne z mraků, není nic příjemnějšího než se ponořit do osvěžující vody.

Začíná tak čas koupání, plavání, opalovacích krémů, zmrzliny a nafukovacích matrací.

Co může být lepšího, než se po pěší túře v horách prázdninového regionu Kronplatz vrhnout do chladné vody?

Po celém Kronplatzu najdete venkovní koupaliště i kryté bazény.

Wellness oáza Cron4 v Brunecku nabízí pět různých bazénů, fun pool, activ pool, bazén s mořskou vodou, sportovní bazén i dětský bazének. Patří k ní také 75 m dlouhý tobogán a spousta další zábavy a relaxace pro celou rodinu.

Plavání a zajímavé zážitky nabízí také zařízení Cascade na úpatí vodopádů Reinbachfälle v městečku Sand in Taufers, kde potěšíte tělo, mysl i duši.

V nabídce jsou dobrodružné vodní světy v 5 oblastech: Acqua (sportovní, relaxační a zážitkové bazény, přírodní koupaliště), Sauna (finská, infračervená a bio sauna, venkovní sauna, zážitkové sprchy, tepidárium, parní lázeň, Kneippova oblast.

Dále Relax (odpočinkové místnosti, bahenní lázeň), Natura (přírodní park a trávník s lehátky) a Gusto (restaurace, bary a občerstvení u bazénu).

Venkovní vyhřívaný bazén (min. 25°C) v Niederolangu, asi 5 minut chůze od vlakového nádraží v Olangu, zajišťuje v horkých letních dnech potřebné ochlazení pro tělo i duši.

Ať už jde o plavání, brouzdání, plážový volejbal, stolní tenis anebo stolní fotbal - srdečně zváni jsou opravdu všichni. K vybavení patří mimo jiné plavecký bazén, umělé vlny, skokanské můstky, dětské hřiště, dětský bazén, masážní sprchy, podvodní lehátka.

Těšit se můžete na zelený panoramatický výhled na okolní louky, lesy a krásné horské vrcholy. Svaly si uvolníte umělými vlnami nebo masážními sprchami.

Pro některé lidi je koupání a plavání opravdovou zábavou jen v přírodních vodách. Zvláštní "lahůdkou" je tak v Kronplatzu Spiaggetta Ciamaor u městečka St. Vigil in Enneberg (San Vigilio).

Nachází se uprostřed hor v malebné říční nivě, a především pro ty mladší návštěvníky nabízí malou písečnou pláž, dobrodružné hřiště, trávníky, Kneippovy cesty, stoly a lavice pro posezení a piknik.

Oblast je snadno dostupná pěšky, z místního centra San Vigilia se sem dostanete asi za hodinku. Ale rychlejší je to městskou hromadnou dopravou. Nejlepší ze všeho je, že je zde vstupné zdarma.

Romantikům se smyslem pro rodinu se bude určitě také líbit idylický rybník Issinger Weiher, zvaný také "Pustertalské moře". Tento přírodní klenot je jedním z posledních biotopů - rybníků v Jižním Tyrolsku, bohatý na rozmanité druhy rostlin a živočichů.

Mimořádné bohatství místní flóry a fauny zajímá biology na národní i mezinárodní úrovni. Vychutnejte si tak i vy intenzivní zážitek v přírodním prostředí a nechte se okouzlit zcela jinym světem u obce Pfalzen / Issing.

Koupací jezero Baggalocke v Gaisu je oblíbené mezi turisty i místními obyvateli. Zejména rodiny s dětmi ocení malou hloubku vody, stejně jako volný vstup. Jezero je otevřeno po celý den od května do září.

Místo

Cron4, Bruneck 46° 46' 46.0632" N, 11° 56' 14.0568" E
Location

Kronplatz na Facebooku