Jste zde

Domů » Kronplatz / Plan De Corones

Turistika a nordic walking, 1.část

Jedno z městeček v Pustertalu

Pěší turistika

Aktivní dovolená v horách Pustertalu, to je přímo symfonie luk, lesů a mírných kopců a za tím pak fortissimo a svěží zvuk fanfár hřebenů pohoří Dolomity na jedné straně a Zillertalských Alp na straně druhé. Tak by se dal nejspíše poněkud básnicky a hudebně popsat Pustertal těm, kdo ho dosud ještě nepoznali.

Z jedné strany divoké území, z druhé strany pak zemědělsky obhospodařovaná krajina, která byla kultivována za velkého nasazení tamního obyvatelstva již před mnoha staletími. Dnes je oblast právem vychvalovaná informačními kancelářemi v oblasti cestovního ruchu v rámci programů pěší turistiky.

Nordic walking

Připadá vám to divné, chodit za pomoci hůlek? Zkuste to třeba právě o dovolené na Kronplatzu. A vězte, že se při tomto způsobu chůze zaměstnává 80 % svalů zad, hrudníku a paží. Při normální chůzi bývají tyto zmíněné tělesné partie obvykle zcela opomíjeny. Společný pohyb paží obvykle vede k mírně rychlejší chůzi. Zrychlené tempo zvyšuje i srdeční rytmus a podněcuje krevní oběhový systém. Pohyby paží zesilují i dýchání a tím i spotřebu kyslíku. Hole také odlehčují námahu kolenům.

Je to ideální sport pro lidi všech věkových kategorií, pro lidi různých výšek, nevyžaduje moc námahy a lze ho provozovat kdekoliv a kdykoliv během roku. A kromě toho tělo spaluje 400 kalorií za hodinu, namísto 280 při normální chůzi!

Nordic walking, to je čirá radost ze života, a kde jinde byste mohli tohoto pocitu nabýt, než právě o dovolené na Kronplatzu v Domitech. Rodiny s dětmi, senioři, vyslovení požitkáři i aktivní sportovci, zkrátka všichni si zde užijí plno radosti z této "chůze"!

Největší přírodní park pro nordic walking v celé Evropě, Nature Fitness Park, který se nachází v Dolomitech právě na úpatí Kronplatzu, se rozprostírá od městečka Pfalzen přes Bruneck a Olang, až k Rasenu. Park se může pochlubit velmi dobře značenými trasami o celkové délce více než 275 km, je tady mnoho tras lehkých a středně obtížných s nejrůznějšími výškovými profily.

Abyste si mohli tento nový sportovní trend v nádherném přírodním prostředí Dolomitů a Pustertalu užít opravdu intenzivně, nabídnou vám instruktoři různé výlety a kurzy (včetně pronájmu karbonových turistických holí a kardio-přístrojů). Program se skládá z úvodních seminářů, nordic walkingu pro nováčky, lehkých tras nordic walkingu, až po doopravdy vysoce náročné celodenní výšlapy (High-Nordic-Walking-Day) a mnoho dalších túr.

Místo

Pfalzen 46° 48' 41.6412" N, 11° 53' 0.0708" E
Location

Kronplatz na Facebooku