Jste zde

Domů » Kronplatz / Plan De Corones » Riscone - Reischach

Reischach

Italská vesnička Reischach a blízký hrad
Autor: korom

Poklidná horská vesnička Reischach (italsky Riscone) se rozprostírá na slunné náhorní plošině, v nadmořské výšce 956 m na úpatí Kronplatzu. Svůj název má odvozen od legendárního hradu Rischon.

Italský Kronplatz (2.275 m) je vrcholek téměř bez stromů, který v zimě připravuje pro milovníky lyžování a snowboardingu radost ze sněhu a v létě pak nabízí svým návštěvníkům opravdu jedinečný pohled na krásné horské scenérie.

Obec je obklopena krásnou přírodou, což slibuje, že právě v Reischachu zažijete pohodovou dovolenou. Široká nabídka ubytovacích služeb je samozřejmostí a návštěvníkům jsou k dispozici vedle hotelů i prostorné apartmány a horské chaty.

Kronberg je právem považován za ráj pro turisty. Bylo zde vybudováno mnoho značených stezek, které nadchnou jak horské turisty, tak i vyznavače jízdy na horských kolech. Na mnoha vysokohorských chatách si můžete pohodlně odpočinout a osvěžit se po absolvovaném výletu.

Užijte si pověstnou tyrolskou pohostinnost a zkuste strávit pohodovou dovolenou v Riscone v Jižním Tyrolsku!

Kronplatz je rájem pro milovníky zimních sportů. Lyžaři a snowboardisté se tady mohou těšit na více než 90 km sjezdovek, obklopených jedinečnou horskou krajinou, pokrytou sněhem. Objevíte zde mírné svahy pro rodiny, ale i náročné sjezdovky pro doopravdy zkušené lyžaře. Na okraji vesničky pak narazíte na lanovky, které nás bezpečně a rychle dopraví do lyžařského areálu.

Supermoderní lyžařské lanovky, skvěle připravené a udržované sjezdovky a krásný výhled na divukrásnou horskou krajinu Itálie. To je, a to plným právem, jeden z nejlepších lyžařských areálů v Dolomitech.

Začátečníci a děti určitě využijí 100 metrů širokou sjezdovku s celkovým převýšením 160 metrů. Rodiče mohou sledovat pokrok svých dětí při výuce lyžování v lyžařské škole a mohou si přitom užívat pohledů na skvělé 360° horské panorama kolem Reischachu.

Kromě lyžování a snowboardingu se tady můžete věnovat i bruslení, sáňkování anebo curlingu. Pro milovníky běhu na lyžích se tady otevírají nové obzory na 10 kilometrech skvělých běžkařských tratí na úpatí hor. Také milovníci výletů na sněžnicích a vyznavači zimní turistiky tady najdou nejednu krásnou trasu.

Při aprés-ski pak můžete zakončit svůj sportovní den s hudbou a dobrou večeří. Jen asi 5 minut odtud leží malebné městečko Bruneck, které nepochybně také stojí za malý výlet. I tady si pak můžete oddychnout, procházet se a relaxovat, nebo třeba i navštívit ledovou halu.

Italská vesnička Reischach s kostelem
Autor: korom

Místo

Reischach, Kronplatz 46° 46' 32.8908" N, 11° 57' 9.7056" E
Location

Kronplatz na Facebooku