Jste zde

Domů » Kronplatz / Plan De Corones

Rasen

Jihotyrolské jezero Antholzer See
Autor: altoadige

Jihotyrolské středisko Rasen se nachází u vjezdu do malebného údolí Antholzertal (Anterselva), v nadmořské výšce 1.030 metrů. Nad ní se tyčí majestátní vrcholky pohoří Rieserfernergruppe a Kronplatz. Ve třech místních částech (Niederrasen, Oberrasen a Neunhäusern) mohou návštěvníci strávit perfektní dovolenou, a to jak v létě, tak i v zimě. Pro hosty je zde připraveno mnoho krásných hotelů, apartmánů i prázdninových domů.

Tady, v srdci Dolomitů, láká sportovce v létě bezpočet dobře značených tras k pěší turistice a k cykloturistice v překrásném přírodním parku Rieserferner Ahrn. Obzvláště krásné túry pak můžete podnikat například ve směru k jezeru Antholzer See nebo vysoko na horské sedlo Stallersattel. Na tomto krásném a slunném místě si pak můžete vychutnat nádhernou a nedotčenou přírodu a relaxovat opravdu naplno.

Rodiny s dětmi se jistě dobře zabaví ve velkolepém zábavním parku s rybníkem, Kneippovými lázněmi a s mini golfem, kde určitě zažijete spoustu zábavy a legrace. Za návštěvu stojí také blízká oblast bažin s jedinečnou flórou a faunou. Tento biotop poskytuje útočiště mnoha vzácným druhům rostlin a živočichů.

Celá oblast patří k "Dolomiti Nordic Ski", který je největším běžkařským areálem v Evropě. Je tu k dispozici na 1300 kilometrů běžkařských tratí. Samotný Antholz je vyhlášen "Mekkou" pro běžkaře, nabízí 60 km upravených bílých stop jak pro klasický, tak i pro bruslařský styl.

Doslova od vašich dveří vás pak odveze skibus, se kterým se snadno a rychle přepravíte do lyžařského areálu Kronplatz. Široké, dobře upravené a sněhem pokryté svahy Kronplatzu jsou rájem pro lyžaře i pro snowboardisty.

Právě tady, v nadmořské výšce 2.275 metrů, se lyžařům a snowboardistům otevírají skvělé příležitosti. Je tu na 90 kilometrů upravených sjezdovek, samozřejmostí jsou moderní lyžařské vleky a lanovky. V provozu je ovšem i spousta mírných sjezdovek pro začátečníky a pro rekreační lyžaře, ale objevíte i náročné svahy pro skutečně zdatné lyžaře.

Pro děti budou určitě největším lákadlem sáňkařské dráhy Niederrasen - Oberstall a Schießstand, které jim dozajista připraví nezapomenutelný zážitek na sněhu. Nedaleké a krásné hory se můžete pokusit prozkoumat na lyžích nebo na sněžnicích. Romantická zimní krajina, nedotčená příroda a sníh jsou opravdu silnými zážitky pro každého.

V Antholzertalu se také již několikrát konalo mistrovství světa v biatlonu a každoročně se na místních běžkařských stopách odehrávají soutěže Světového poháru v biatlonu a závody v běžkařském lyžování.

Místo

Rasen 46° 46' 50.5272" N, 12° 2' 59.7516" E
Location

Kronplatz na Facebooku