Jste zde

Domů » Kronplatz / Plan De Corones

Pfalzen

Lahodný pokrm Tirtlan

Obec Pfalzen leží v italském Jižním Tyrolsku, v nadmořské výšce 1220 m v údolí Pustertal. Je znám díky své krásné poloze na slunné náhorní plošině v prázdninové oblasti Kronplatz.

Místo je obklopené na severu Zillertalskými Alpami a na jihu pohořím Dolomity, je to nádherné místo pro strávení klidné dovolené blízko k přírodě. Pfalzen je též považován za atraktivní prázdninové středisko pro rodiny s dětmi. K ubytování je k dispozici celá řada rekreačních domů, apartmánů i hotelů.

Vzhledem k mírnému klimatu a k čistému horskému vzduchu je také vyhledávanou destinací pro hosty s dýchacími problémy, s astmatem a dalšími metabolickými chorobami. Tak vlastně, jak se říká, zabijete dvě mouchy jednou ranou - uděláte něco pro své zdraví a zároveň budete trávit nezapomenutelnou dovolenou ve sluncem zalitém prostředí.

Také co se týká kulinářských zážitků si v městečku přijdete dozajista na své. Jídlo je tu velmi chutné, neboť se tady mísí rakouské a italské prvky. Dvě speciality jsou pro tento region ovšem naprosto typické, totiž Hasenöhrl a Tirtlan - podivně vypadající názvy pro dvě lahodná jídla.

Zapojte se do tohoto kulinářského experimentu a nechte se překvapit těmito dobrotami! Je zcela jedno, zda budete ochutnávat místní delikatesy na lyžařské chatě nebo někde v hospůdce.

Samozřejmě tady nebudete jen ochutnávat tamní delikatesy, tohle městečko toho má hodně co nabídnout i z oblasti sportovních a volnočasových aktivit.

Nespočet kilometrů turistických stezek, tras pro horská kola a mnoho horolezeckých cest slibuje opravdu pestrou dovolenou. Na místních naučných stezkách se dozvíte hodně informací o historii, přírodě a kultuře celého tohoto regionu. V bylinkové zahrádce a v palírně borového oleje se pak můžete poněkud blíže seznámit se zvláštnostmi místní vegetace ve zdejší nadmořské výšce a případně i ochutnat speciality tohoto regionu v restauracích.

Kdo se zajímá o život v horách a o tamější tradice a zvyky, může tu nahromadit celou řadu opravdu zajímavých dojmů. Po celý rok se tu pořádají různé kulturní podniky a akce, např. taneční a folklórní večery, prodeje gurmánských specialit, koncerty, vesnické festivaly anebo církevní dny - bývá tu doopravdy pro každého něco.

Navzdory mohutnému rozvoji cestovního ruchu v této lokalitě, si dosud Pfalzen uchoval své kořeny a tradice. Kulturně zajímavé jsou bezpochyby starobylé kostely a kaple, např. kostel Svatého Valentýna nebo kostel Sv. Mikuláše.

U Issinger Weiher, což je krásné přírodní jezero ke koupání, objevíte hřiště, kde se dá očekávat plno zážitků a mají tady i visutá lana. Specialitou tohoto místa jsou i turistické vycházky a vyjížďky na kole pro rodiny, dětské zoo a lekce jízdy na koni pro děti. Jezero je také významným dodavatelem léčivého materiálu na bahenní koupele a zábaly.

Místo

Pfalzen 46° 48' 42.1812" N, 11° 52' 59.1996" E
Location

Kronplatz na Facebooku