Jste zde

Domů » Kronplatz / Plan De Corones

Olang

Olang

Oblíbená vesnička Olang (v nadmořské výšce 1.053 m) se nachází v krásném Jižním Tyrolsku, je zasazená do malebného údolí Pustertal a obklopená majestátnými horskými scenériemi. Obec se skládá ze čtyř místních částí: Oberolang, Mitterolang, Niederolang a Geiselsberg.
Zatímco Ober-, Mitter- a Niederolang leží na krásné náhorní plošině mezi loukami a poli, Geiselsberg je přimknut k domovské hoře Kronplatzu.

Poloha mezi alpskými horami a pohořím Dolomity vytváří zvláštní kouzlo tohoto místa a každý rok sem tak směřuje mnoho turistů, kteří se pak celkem pravidelně vracejí. Snad doopravdy každý návštěvník je okouzlen místním ohromujícím panoramatem hor, když pohlédne od Pragseru na jih a dál, až k horské skupině Rieserfernergruppe s ledovcem Hochgall na severu. Dá se tady opravdu skvěle odpočívat a užívat si pohodovou dovolenou.
Ve všech čtyřech místních částech byly vystavěny pohodlné hotely, horské chaty i prostorné apartmány pro celé rodiny.

Olang se stal atraktivním cílem výletů díky různorodým nabídkám těch nejrozmanitějších rekreačních aktivit. Tento fakt dělá z tohoto místa velmi zajímavý cíl pro návštěvníky všech věkových kategorií a fyzické zdatnosti. Pro ty, kteří chtějí trávit svůj pobyt poněkud klidnějším způsobem, skýtá místo také celou řadu možností. Rekreanti navštěvují přírodní parky Fanes, Riesenferner-Ahrn i další zajímavá místa, vhodná k dlouhým a nezapomenutelným výletům s celou rodinou.

Středisko je také ideálním výchozím bodem pro nádherné procházky a výlety po okolí, nabízí přímo fantastické turistické cesty a stezky pro horská kola. Rozsáhlá síť turistických stezek je atraktivní a dostupná i v zimě. Můžete si také zaplavat ve venkovním bazénu, zahrát si tenis nebo golf, zajezdit si na koni a podnikat mnoho dalších aktivit.
Středisko se rozprostírá na úpatí vrcholu Kronplatz, u nejlepšího lyžařského areálu v Jižním Tyrolsku. Je obklopeno překrásnou přírodou, kde můžete strávit nezapomenutelnou zimní dovolenou.

Čtyři místní části jsou obklopené horskou skupinou Pragser Dolomiten a Rieserfernergruppe s Hochgallským ledovcem. Na přibližně 90 kilometrech sjezdovek si lyžaři i snowboardisté, pod skutečně jedinečnou horskou scenérií, dosytosti užijí na sněhu svojí lyžařskou dovolenou. Běžkaři se zase zřejmě vydají kilometry daleko přes zasněžené, pohádkově krásné okolí. Milovníci sněžnic a zimní turistiky tu naleznou mnoho krásných upravených cest.
Mezi městečkem a údolní stanicí lanovky Gassl jezdí zdarma skibus.

Místo

Olang 46° 45' 36.1296" N, 12° 1' 50.9844" E
Location

Kronplatz na Facebooku