Jste zde

Domů » Kronplatz / Plan De Corones

Novinky zimní sezóny 2012/2013, 2. část

Kronplatz a sjezdovka Pré da Peres

Sjezdovka s názvem Lorenzi je klasifikována jako "modrá" a je jakýmsi prodloužením sjezdovky Plateau, která je obzvláště oblíbená u začátečníků a u rodin s dětmi.

Technické údaje:

Stupeň obtížnosti: modrá
Celková plocha sjezdovky: 6,64 ha
Horizontální délka: 1334 m
Celkové převýšení: 369 m
Průměrné stoupání: 25 %
Průměrná šířka: cca 46 m
Start - cíl: 2.043 m.n.m. – 1.674 m.n.m.

Nový úsek sjezdovky

Sjezd Ried do městečka Perca je rozšířen o jednu novou sekci. Nová lyžařská trasa s názvem "Freiselberg", jak se nazývá i tahle průchozí oblast, má délku 680 m, průměrnou šířku 15 metrů a průměrný sklon 16,7 %.

Je označena jako modrá a jde tedy v podstatě o jednoduchou sjezdovku, kde mohou řádit bez potíží i rodiny s dětmi. Jde o poněkud mírnější alternativu normálního úseku sjezdovky Ried.

Lepší zasněžování sjezdovek

Přítomnost sněhu hrála na Kronplatzu vždy samozřejmě hlavní roli. Již několik let tak patří se svým umělým zasněžováním (na 100 %) k průkopníkům v rámci všech italských lyžařských středisek.

Díky podzemnímu potrubí, zásobovacím nádržím na vodu a zejména díky mnohaletým zkušenostem v oblasti využití techniky na lyžařských sjezdovkách se skiareál stal příkladem pro celé Alpy a právě tady můžete spatřit tu nejlepší špičku v rámci celé alpské oblasti.

Pro zimní sezónu 2012/13 byla vedle sjezdovky Pré da Peres vybudována nová zásobovací nádrž na vodu. Tato novinka dokonale zaručuje jistotu sněhové pokrývky všude na sjezdovkách tohoto špičkového lyžařského areálu. Všechna použitá technologie je vysoce moderní a přitom velmi šetrná k životnímu prostředí.

Prodloužení sjezdovky Pré da Peres

Oblíbená sjezdovka Pré da Peres, která vede od výběžků pohoří Dolomity Piz da Peres až k průsmyku Furkel, byla rozšířena. Na sjezdovce, ze které je překrásný panoramatický výhled na jižní stranu Kronplatzu, si nyní přijdou na své všichni lyžaři. Najdou zde totiž jak rychlé černé úseky, tak i části červené a modré.

Místo

Sjezd Lorenzi 46° 44' 35.8584" N, 11° 59' 3.0192" E
Location

Kronplatz na Facebooku