Jste zde

Domů » Kronplatz / Plan De Corones

Novinky zimní sezóny 2012/2013, 1. část

Kronplatz - zasněžené vrcholky hor

Kronplatz, to je lyžařská oblast číslo 1 v Jižním Tyrolsku. Zimní sezóna 2012/2013 zde v letošním roce začala 24. listopadu 2012.

Rozmanité středisko je nejen největší lyžařskou horou v Jižním Tyrolsku, ale zároveň i tou nejmodernější. 116 km sjezdovek a 32 vleků a lanovek poslední generace zaručují nekonečnou zábavu.

V mnoha půjčovnách se nabízí široká škála moderního vybavení. Lyže, boty a nejnovější modely přileb si můžete pohodlně vyzkoušet na místě a hned poté vyrazit na svahy.

Na vrcholku, ve výšce 2.275 metrů, je umístěn zvon "Concordia 2000". Najdete ho na viditelném místě, přímo nad panoramatickou vyhlídkovou plošinou.

Ke skiareálu se můžete snadno dostat městskou hromadnou dopravou. Díky napojení lanovek na železniční síť se vám nabízí možnost odstavit své auto na parkovišti u hotelu a místo toho využívat vlak pro každodenní transfer do lyžařského areálu.

Pokud vystoupíte z vlaku v části Perca, můžete okamžitě nastoupit do kabinkové lanovky Ried. Lyžařský vlak jezdí v 30-minutových intervalech mezi oběma lyžařskými oblastmi Kronplatz a Hochpustertal. Každý den tak můžete na lyžích strávit úplně jinak.

Novinky na dolní stanici lanovky Perca / Ried

Veškeré práce na dolní stanici lanovky v městečku Perca byly do začátku zimní sezóny 2012/2013 úspěšně dokončeny. Návštěvníci Kronplatzu tak mohou nově využívat všechen komfort již od této sezóny.

Ve zcela nové půjčovně lyží si můžete zapůjčit i ty poslední modely lyží a různé sportovní vybavení. Zapůjčené vybavení pak lze vrátit na vrcholku nebo i na dolní stanici lanovky v Reischachu.

Nová úschovna lyží je nyní k dispozici na dolní stanici lanovky v městečku Perca. Tamní bistro také nabízí návštěvníkům různé občerstvení. Dolní stanice lanovky Perca tak se svým přímým napojením na železnici nabízí všem lyžařům opravdu špičkové služby.

Nová sjezdovka Lorenzi

Kronplatz, nebo spíše přesněji řečeno jeho východní strana ve směru na Olang, je nově o jednu sjezdovku bohatší. Je dlouhá 1,3 km a vede od dolní stanice vleku Plateau až k dolní stanici sedačkové lanovky Arndt.

Místo

Kronplatz 46° 44' 20.5872" N, 11° 57' 39.2508" E
Location

Kronplatz na Facebooku