Jste zde

Domů » Kronplatz / Plan De Corones

Lyžařský areál Kronplatz

Kronplatz - snowpark
Autor: BadSwan

Lyžařská oblast Kronplatz v jihotyrolském údolí Pustertal je prvotřídní lyžařskou oblastí. Už z dálky je vidět její 2275 metrů vysoká hora s jejím charakteristicky širokým bezlesým vrcholkem. Je začleněna do svazku sjezdovek Dolomiti Superski a lyžaři i snowboardisté právě tady naleznou doslova nekonečné možnosti, jak se sportovně vyřádit. Například též v sousedních oblastech, na Hochpustertalu nebo v Alta Badii.

Z údolí se dostanete nahoru z městeček Olang, St. Vigil, Bruneck a nyní též i přímo kabinkou až úplně nahoru, až k samému vrcholu. Od zimní sezóny 2006/07 je tu v provozu navíc nová kabinková lanovka ze St. Martino, s jejíž pomocí se dostanete až téměř do lyžařského areálu Alta Badia.

Přes 100 km sjezdovek je až do jara perfektně udržováno, takže pět tamějších sjezdů do údolí je většinou sjízdných. Více než polovina sjezdovek je zařazena do skupiny sjezdovek jednodušších, takže je tento lyžařský areál vhodný pro vyslovené požitkáře, pro rodiny s dětmi a začátečníky.

Milovníci sluníčka si mohou užívat jeho paprsků po celý den na lyžích. V ideálním případě začněte tedy svůj den na lyžích ráno na východně položených sjezdovkách na straně u Olangu. Jsou tu skvělé sjezdovky všech stupňů obtížnosti. Ten nejnáročnější terén se nachází na severní straně, nad Bruneckem a nad Reischachem.

Právě tudy pak vedou i dvě černé sjezdovky do údolí, protínající úzké a strmé lesní stezky. Široké slunné sjezdovky pro požitkáře lákají své návštěvníky naopak opět na straně od St. Vigilu.

Zcela typické pro Kronplatz jsou také četné útulné horské chaty, kde můžete okusit domácí speciality hned vedle sjezdovek, a kde si plnými doušky můžete na lehátkách užívat hřejivého sluníčka.

V dolní části sjezdovky "Plateau" na straně směrem k Olangu, je snowboardovým nadšencům nachystána halfpipe, odpovídající požadavkům svazu FIS, která už hostila několik závodů Světového poháru.

Oblast kolem Kronplatzu je rájem nejen pro sjezdové lyžování. Je to doslova ráj i pro běžkaře, asi 200 km tratí zde skýtá vskutku široký výběr nejrůznějších stop.

Do všeobecného povědomí se Antholzertal dostal zejména díky konání četných mezinárodních soutěží v biatlonu. Tratě určené tomuto zmíněnému sportu pokrývají na 60 kilometrů.

Téměř stejný počet kilometrů (52 km) pak objevíte v oblasti Gsieser Tal - Welsberg - Taisten. Ale taktéž kolem St. Vigilu v Ennebergu, v St. Martinu a též v Kiensu je rozsáhlá síť tras. Obce Bruneck - St. Lorenzen, Olang a Pfalzen také nenechají své návštěvníky smutnit po nedostatku vhodných tratí.

Místo

Lanovka z Reischachu 46° 46' 13.2816" N, 11° 57' 11.898" E
Location

Kronplatz na Facebooku