Jste zde

Domů » Kronplatz / Plan De Corones

Další letní aktivity

Koupání

K letnímu sluníčku patří bezpochyby i voda a nafukovací matrace. Koupat se tady lze na mnoha místech, jmenujme alespoň venkovní bazén Panorama ve Welsbergu, vyhřívaný venkovní bazén v Olangu, bazénový a welness komplexCron4 v Reischachu anebo pláž Lido "Spiaggetta Ciamaur". Ano, přesně tak! Nejenom Benátky mají své Lido di Venezia.

Na břehu lužního potoka Ciamaur, asi 1,5 km od městečka St. Vigil, je nově vybudované dětské hřiště s lavičkami k posezení, se stoly a s písečnou pláží. Proč byste tedy měli jezdit až do Benátek, když můžete ležet na pláži uprostřed Dolomitů?

Jízda na koni

Není jízda na koni, jako jízda na koni. V prázdninovém regionu Kronplatz si ale každý milovník koní přijde opravdu na své. Chcete se jen tak projíždět osvěžujícím cvalem s větrem ve vlasech a přitom pozorovat překrásnou alpskou krajinu z koňského sedla? Budete se snad cítit lépe během nějaké delší trasy s pohledy na horské panorama a na jehličnaté lesy? Budete si raději chtít zajezdit na cvičišti nebo v kryté jezdecké hale, kde vás bude kůň poslouchat na slovo a bude reagovat na veškeré vaše pokyny? Tady nic z toho není skutečně žádný problém.

Ať už se tedy rozhodnete pro klasické anglické nebo třeba pro westernové ježdění na koni - tady budete bezpochyby u těch správných stájí, kde mají ideální koně, a kde se vám budou starostlivě věnovat místní zkušení jezdečtí instruktoři a instruktorky.

Vybrat si můžete z následujících stájí: Lechnerhof (Bruneck / Reischach), Tharerwirt (Olang), Tolderhof (Olang), Welsberg (Welsberg), Sun Ranch - Sonnenhof (Gsieser Tal / Ausserpichl) nebo Sitting Bull Ranch (St. Martin in Thurn / Campill).

Golf

Golfové hřiště Golf Clubu Pustertal objevíte na úpatí Kronplatzu, přímo v sousedství sportovního parku Reiperting v Bruneck / Reischachu. Idylické 9-ti jamkové golfové hřiště nabízí účastníkům par 34 a s délkou 5.510 metrů (pro dámy 4.912 m). 18-ti jamkové golfové hřiště je již ve fázi plánování.

Kdo se rozhodne strávit golfovou dovolenou v Pustertalu, může počítat především s kvalitou, se skvělými službami v jedinečné krajině a v neposlední řadě i s prvotřídním golfovým klubem. Pustertal v Dolomitech je známý jako zelené údolí. Je obklopen hlubokými lesy, loukami a kopcovitými pastvinami, přičemž přes střed údolí protéká potok Rienz.

Vedle Golf - Clubhouse se nachází cvičné hřiště s driving range, chipping green, practice bunker a 2 putting greeny. Profesionální golfista organizace PGA Martin Turley tady vede školu golfu (duben - listopad) a nabízí individuální i skupinové lekce pro začátečníky i pro pokročilé, kteří se rozhodnou strávit celou svou dovolenou při golfu.

Samozřejmě, že si tu můžete vylepšit svůj dosavadní handicap tím, že budete navštěvovat kurzy k získání odborné způsobilosti a posléze obdržíte potvrzené osvědčení. Tak se určitě naučíte hrát golf snadno a rychle! K dispozici je samozřejmě také pronájem golfových holí a vozíků.

Clubhouse se též může právem pochlubit týmem pro přípravu lahodné místní a středomořské kuchyně pro kulinářské potřeby jednotlivých hráčů. Sluneční terasa s nádherným výhledem na golfové hřiště je ještě jakýmsi tipem na úspěšné zakončení vašeho dne plného golfu se sklenkou dobrého vína.

Místo

Golf Club Pustertal, Bruneck 46° 46' 42.2004" N, 11° 55' 58.9656" E
Location

Kronplatz na Facebooku