Jste zde

Domů » Kronplatz / Plan De Corones

Antholz

Italské středisko Antholz, Kronplatz

V idylickém údolí se nachází obec Antholz (italsky Anterselva), kde se dá strávit nádherná dovolená uprostřed přírody.

Okolí je opravdovým rájem pro všechny pěší turisty. Přírodní park Vedrette di Ries-Aurina se návštěvníkům může pochlubit divukrásnou krajinou se zelenými loukami, lesy a jezery.

Každý, kdo hledá odpočinek a přírodu, je tady na tom správném místě. Příjemný pobyt zde zajišťují komfortní apartmány, hotely nebo prostorné prázdninové domy pro celou rodinu.

Dají se odtud podnikat krásné procházky a výlety. Jezero Lago di Anterselva je jedním z vůbec nejoblíbenějších cílů výletů. V údolí se můžete věnovat nordic walkingu, pěší turistice, jízdě na horském kole a pro vyznavače střelby je tady dokonce i několik střelnic.

Středisko zimních sportů se nalézá v nadmořské výšce 1241 metrů. Je známé zejména díky závodům Světového poháru v biatlonu a díky běhu na lyžích.

V údolí můžete projezdit více než 60 kilometrů dobře upravovaných běžkařských tratí. Na začátečníky i na pokročilé běžkaře tady čeká doslova zimní pohádka.

Trasy jsou vhodné jak pro klasický, tak pro bruslařský styl běžkování. V nedaleké části Obertal se každý rok konají soutěže Světového poháru v biatlonu. V údolí Valle di Anterselva si tedy můžete na vlastní kůži vyzkoušet na běžkách jízdu ve stopách mistrů světa!

Alpští lyžaři a snowboardisté ​si tu přijdou také na své. Lyžařský areál nabízí široké a dobře upravované sjezdovky, a je opravdovou zárukou zimních zážitků z lyžování bez ohledu na to, zda jste malí či velcí. Pro děti a začátečníky je v části Mittertal (Mezzo) vybudován speciální lyžařský vlek, jenž je přímo ideální pro první krůčky a sjezdy na svazích.

Nedaleko od střediska Antholz se rozkládá lyžařský areál Kronplatz, kam vás pohodlně zaveze místní skibus, který je v ceně skipasu. Zimní dovolená na Kronplatzu, to je dohromady 100 kilometrů sjezdovek a velkolepé italské lyžařské chaty.

Mimo sjezdovky se skvěle postarají o vaši zábavu dvě sáňkařské dráhy, "Staller Sattel", měřící asi 5 km a "Steinzgeralm" s asi 2,5 km. Dále můžete třeba vyzkoušet místní kluziště a jít si zabruslit.

Také v sousedství samotných sjezdovek se v Antholzu nacházejí další rozsáhlé rekreační nabídky. Můžete si třeba užít nádherných pěších vycházek, výletů na sněžnicích nebo zimní turistiky přes romantické zasněžené lesy a mnoho dalšího.

Místo

Antholz-Mittertal 46° 51' 31.3524" N, 12° 5' 59.46" E
Location

Kronplatz na Facebooku