Jste zde

Domů » Kronplatz / Plan De Corones

Akce v březnu 2013, 1. část

Kuchař Ralf Zacherl

TV vaření s Ralfem Zacherlem

Termín: 2. března 2013

Místo: Kronplatz

Televizní hvězda Ralf Zacherl přijede v sobotu 2. března na Kronplatz, kde od 19:00 hodin předvede své dovedností. Zájemci o jeho „umění“ se mohou nechat cca od 18.30 hodin přepravit kabinkovou lanovkou Ruis (Furkelpass) nahoru. Již při vstupu do gondoly vám bude servírován první chod, zbývající pokrmy budou následovat v horské chatě Corones Hütte na vrcholku.

BockWM

Termín: 2. března 2013

Místo: Olang / Valdaora

Co je Rennböckl? Rennböckl (Peckl, Rennbock, Bock) je jednoduchý, nemotorizovaný zimní sportovní přístroj, na kterém sedíte, řídíte ho a jezdíte při tom na sněhu. Skládá se ze sedačky se dvěma bočními úchyty, které jsou přišroubované ke zformovanému prknu se železem nebo k upravené, nepoužívané lyži. Ovládá se tak, že přesouváte svojí váhu a brzdíte nohama.

Rennböckl dnes

S vývojem carvingových lyží učinil velký pokrok také Böckl. Dnešní top modely se skládají z ne příliš dlouhé carvingové lyže s ocelovým nebo hliníkovým rámem, na kterém je namontované kožené sedadlo. S tímto vybavením je možné „řezat“ malé poloměry stejně jako na carvingových lyžích.

Mistrovství světa

Obyvatelé Olangu jsou ještě pořád považováni za nejlepší jezdce na Rennböcklu na světě. A jestli jejich dominance bude pokračovat i osm let po prvním ročníku světového mistrovství, to se ukáže tuto zimu.

Díky podpoře sdružení místních lanovek a mnoha dobrovolníků bude vybudován bockcrossový areál se zatáčkami a skoky, ze kterého vzejde nejrychlejší bock pilot na světě. 32 nejlepších časů z kvalifikace v závodní kategorii postoupí do hlavního kola, z osmi skupin po čtyřech závodnících postupují dále dva nejrychlejší do dalšího kola.

Do finálového boje o titul postoupí už jen čtyři nejlepší z K.O. kol. Na startu ale nebudou stát jen účastníci pocházející z Alp, na seznamu jsou i borci z Maďarska, Chorvatska, Slovinska, Bulharska, Finska nebo Kanady.

Kromě závodní kategorie jsou vyhlášené také kategorie „děti“, „nostalgie“ a „všeobecná“, kdy v každé bude jednotlivě vyhlášen nejrychlejší závodník s nejlepším časem.

Program:

Pátek 1. března

Slavnostní zahájení a Böckl párty v Gasslu od 21.00 hodin.

Sobota 12. března

9.00 hodin výdej startovních čísel v Gasslu
9.30 – 10.15 hodin prohlídka trati
10.30 – 11.30 hodin trénink
13.00 – 15.00 hodin kvalifikace v závodní kategorii
15.00 – 17.00 hodin kvalifikace v ostatních kategoriích
18.00 hodin vyhlášení vítězů v ostatních kategoriích
20.00 hodin finálové jízdy v závodní kategorii
22.00 hodin vyhlášení vítězů v závodní kategorii, následovat bude Böckl párty

Místo

Corones Hütte, Kronplatz 46° 44' 20.508" N, 11° 57' 38.1024" E
Location

Kronplatz na Facebooku